Лондонската полиция е институционално расистка, сексистка и хомофобска и се нуждае

...
Лондонската полиция е институционално расистка, сексистка и хомофобска и се нуждае
Коментари Харесай

Шокиращ доклад предлага разформироване на лондонската полиция

Лондонската полиция е институционално расистка, сексистка и хомофобска и се нуждае от „ цялостен ремонт “, а може да се наложи и да бъде разформирована. Това са заключенията в извънредно сериозен отчет, направен от баронеса Кейси, която е член на Камарата на лордовете. 

Докладът на баронеса Луиз Кейси бе поръчан откакто върховен чиновник на лондонската полиция преди две години отвлече, изнасили и умъртви жена, заяви БНР.. В отчета от 363 страници са изнесени доказателства за необятно публикувана процедура на тормоз, расизъм, женомразство, хомофобия и изнасилвания. Посочва се, че столичната полиция изцяло е изгубила доверието на обществото. Шефът на лондонската полицията сър Марк Роули обаче съобщи, че е нужна същинска смяна, а не крайни ограничения като разпускане, което може да се окаже доста рисково и добави, че той е подготвен да стори всичко за връщане на доверието на хората към блюстителите на реда. Роули посочи, че първоначално е доста значимо да се усъвършенства системата на наемане на служители на реда с деликатен асортимент и от всевъзможен генезис.

" Аз бях по-искрен за провокациите, пред които сме изправени, от предходните началници на полицията от десетилетия насам. Месец след месец лондончани ще стават очевидци по какъв начин ще се оправим с проблемите и ще оправдаем упованията ", сподели сър Роули. Критиците обаче считат думите на Марк Роули по-скоро като опит да избави кожата си и има апели за оставката му.  Кметът на Лондон Садик Хан съобщи, че „ през днешния ден е един от най-мрачните дни в историята “.  Премиерът Риши Сунак уточни, че желае дъщерите му да могат да имат вяра на полицията и че би трябвало да бъде направено всичко за възобновяване на публичното доверие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР